Тренер з футболу Трускавецького ДЮСК «СПОРТОВЕЦЬ» Орест Дуцяк – арбітр FIFA з футзалу!

Тренер з футболу Трускавецького ДЮСК «СПОРТОВЕЦЬ»

Орест Дуцяк   – арбітр FIFA з футзалу!

 

У четвер, 2 березня, у норвезькому Тромсе відбувся матч кваліфікації до ЧС-2024 з футзалу між місцевою національною командою та збірною Франції. Одним із рефері цієї зустрічі був арбітр Асоціації футзалу Львівщини, випускник “Школи молодого арбітра” Орест Дуцяк (тренер з футболу Трускавецького ДЮСК «СПОРТОВЕЦЬ»).

Своє право на роботу у рамках зустрічі такого рівня Орест Дуцяк отримав не даремно. Кілька місяців тому за високий професіоналізм він удостоївся категорії футзального арбітра FIFA. До речі, це перший схожий успіх серед представників Львівщини. Поєдинок між Норвегією та Францією став для Ореста Дуцяка дебютним на відповідному рівні. Протистояння завершилося з рахунком 1:3 на користь збірної “гальських півнів”. Роботу української бригади арбітрів оцінили доволі добре, тому є чималі шанси, що невдовзі ми будемо бачити нашого представника Феміди на таких відповідальних матчах ще частіше.

Орест Дуцяк є вихованцем “Школи молодого арбітра”,  яка при факультеті здоров’я людини та природничих наук Дрогобицького державного педагогічного університету ім. І.Франка функціонує вже 20 років.

До її створення у 2003 році доклалися тодішній декан факультету фізичного виховання професор Микола Лук’янченко та, на той час, викладач кафедри спортивних дисциплін і методики їх викладання Роман Проць.

Школа вже підготувала чимало арбітрів для регіональних, всеукраїнських, а також чемпіонатів Екстра-ліги – найвищого футзального дивізіону нашої країни ( https://futsal.lviv.ua/arbitr-afl-orest-dutsiak-vidpratsiuvav-na-mizhnarodniy-hri-norvehiia-frantsiia/ )

Поширити: